Úvod » Sezóna 2017/2018 výsledky

Turnaj STARŠÍ ŽÁKYNĚ (1.koš BÍLÉ) 4.kolo, 12.11.2017, MSH Mladá Boleslav

publikováno 14.11.2017

Autor: Petra KOŽELUHOVÁ

POMARTINSKÉ KLÁNÍ V BOLESLAVI

FbŠ Bohemians bílé x FBŠ Slavia PLZEŇ 9:1 (4:0; 5:1)

FAT PIPE FLORBAL CHODOV blue x FbŠ Bohemians bílé 1:5 (0:1; 1:4)

FbŠ Bohemians bílé x TIGERS FK Jižní Město 2:4 (1:3; 1:1)

V neděli dne 12. 11. 2017 proběhl v nové sportovní hale v Mladé Boleslavi další turnaj starších žákyň. Za naši bílou Bohemku se celkem sešlo 10 hráček. Do bojů ve skupině byli nalosováni již tradiční soupeři - FbŠ Slavia Plzeň a Chodov blue.

Začínali jsme s Plzní. Naše děvčata od prvních okamžiků předváděla pohodovou, ladnou a elegantní hru se spoustou přihrávek a vyčkáváním na gólovou příležitost. A vyplatilo se. Prakticky všechny góly padly podle stejného receptu a jako podle učebnice – na půlce soupeře párkrát přihrávka od branky k půlce a zpět, pak přímo před bránu a buď gól, nebo promáchnutí a znovu, dokud se nepodařilo gól vsítit. Děvčata si hru prostě užívala a soupeř je, z jejich klidu a pohody, svou hrou nevyburcoval. Konečné skóre naprosto odpovídalo dění na hřišti – výhra 9:1.

Děvčata nasadila podobné pohodové tempo i v dalším utkání ve skupině, s Chodovem blue. Chodov blue ale od začátku ukazoval, že není Plzeň a že bez důrazu, důslednosti a bojovnosti góly samy nepadnou. Poločas skončil s jediným vstřeleným gólem. Naštěstí ho dala naše děvčata – konkrétně Verča Mandíková. Domluvy od trenérů v průběhu přestávky mezi poločasy asi dopadly na úrodnou půdu. Děvčata si více hlídala návrat do obrany a přidala na důslednosti před brankou soupeře. Nejprve nás, diváky, uklidnila dalším gólem Domča Krátká a pak už střílela hlavně Emča-dvojče. Soupeři se podařil jediný gólový úspěch a tak konečný stav byl z našeho pohledu 5:1.

Finále bylo s Herbadentem (úředně sice Tigers, ale na dresech mají stále velkým písmem Herbadent, takže pro mě Herbadent). Naše děvčata začala bez zjevné chuti a nadšení do hry. Za to Herbadent, který předposlední turnaj prohrál ve finále právě s námi a do finále posledního turnaje se vůbec nedostal, byl namotivován k získání vítězství. Do všech soubojů šel s tvrdostí a důrazem sobě vlastním a nelze se divit, že se naše děvčata, pokud to šlo, snažila všemožnému otloukání vyhnout. Soupeři ve snažení nahrál i první vstřelený gól celého zápasu – náš, vlastní. Podařilo se nám sice vyrovnat, ale v závěru poločasu jsme, bohužel, obdrželi 2 góly na 1:3. V druhém poločase se naplno projevila soupeřova početní převaha. Děvčatům se sice podařilo snížit na 2:3, ale to bylo z naší strany vše. V předposlední minutě jsme dostali ještě gól na 2:4 a ani závěrečná hra bez brankáře na stavu nic nezměnila.

Tentokrát nás Herbadent ve finále přehrál, ale příště…

Foto: Miroslav Koželuh

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Členská sekce
Postupně přecházíme na nový komunikační kanál - členskou sekci. Přihlašovací údaje byste měli mít na emailu, žádáme vás o přihlášení.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery