Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Sezóna 2017/2018 výsledky

Turnaj STARŠÍ ŽÁKYNĚ (1.koš BÍLÉ) 11.kolo, 15.4.2018, Jedenáctvka VS

publikováno 18.04.2018

Autor: Lucie SKALÍKOVÁ

PŘEDPOSLEDNÍ VÍTĚZNÉ KOLO BÍLÝCH STARŠÍCH ŽÁKYŇ

Starší žákyně BÍLÉ si zajistily první místo v soutěži již v předposledním kole!

FbŠ Bohemians bílé x Panthers Praha 4:0 (2:0; 2:0)

FAT PIPE FLORBAL CHODOV BLUE x FbŠ Bohemians bílé 3:7 (0:5; 3:2)

FbŠ Bohemians bílé x TIGERS FK Jižní Město  6:5 (SN) (4:3; 1:2)

Celé 4 týdny si musely starší žákyně počkat na další soutěžní kolo. Neděle 15. 4. byla určena jako hrací den pro starší žákyně, ale také pro starší žáky. Hráčů nikde není nazbyt a tak nezbývalo, než se podělit o hráče i kouče.  Holčičí bílý tým dostal 9 hráček do pole (včetně mladší žákyně Nely Kočvarové) a jednu brankářku, klukům jsme půjčili obránkyni Terku Královou a brankářku Elišku Koželuhovou. Na trenérské lavičce se poprvé představil Kryštof Krbec v roli asistenta trenéra Dana Krátkého.

Turnaj jsme stejně jako před měsícem rozehráli proti Pantherkám.  První gól padl sice v druhé minutě, ale na další jsme čekali až do konce první poloviny. Nedařilo se nám hrát naši hru, potřebovali jsme čas, abychom si vyjasnili systém hry i střídání. Po minulém zápase, který byl pro nás spíše tréninkem střelby, jsme byli vděční za výhru 4:0.

Druhý zápas jsme také hráli jako minule s Chodovem BLUE. Holky z Chodova trochu posílily sestavu, ale už jsme se srovnali s omezeným počtem hráček a pozitivní přístup trenéra Dana Krátkého také přinesl své ovoce. 5:0 v  první půlce. V druhé půlce jsme udělali několik chyb v obraně, což Chodov okamžitě trestal. Padaly góly do obou bran a v závěru utkání došlo i na trestné střílení.  Ema Skalíková po sekání na útočící hráčku šla na trestnou lavici. Fantasticky chytající brankářka Aneta Fryčová ale sebevědomě čelila nájezdu a míček do branky nepustila.  Celkový výsledek se tedy už nezměnil a připsali jsme si další výhru: 7:2.

Kdo bude naším soupeřem ve finále, bylo nejisté až do závěrečného hvizdu druhé skupiny. Nakonec jsme se dočkali Tygřic z Jižního Města. Že to nebude opět lehký zápas,  bylo  jasné i z nadupané lavičky Tigers a prořídlých řad na naší straně. A nemýlili jsme se. Šancí bylo dost na obou stranách, ale z našich florbalek jsme jen 2x trefili tyčku, zatímco soupeř 3 x skóroval. Naše lavička se ale nesesypala, naopak zkoncentrovala pozornost, zpřesnila střelbu a předvedla několik nádherných akcí a v polovině jsme šli do pomyslných šaten za stavu 4:3 v náš prospěch! Bravo holky, to stojí za uložení do paměti! Nikdy není situace tak zlá, aby nestálo za to se pokusit s tím něco udělat. V druhé polovině hra přitvrzovala, na což bohužel rozhodčí nereagovali. Není se pak čemu divit, že dojde i k bolestivým zásahům. Florbalka do zubů naší Dominiky Krátké ale nestála rozhodčím ani za odpískání.  Škoda. Všichni mají na hřišti svoji roli :-( . Zápas v regulérní hrací době skončil  5:5 a tak nás čekalo atraktivní trestné střílení. Nájezdy jsou vždy příležitostí ukázat pevnost nervů a techniku střelby.  A pokud máte mrštnou, pohotovou a hravou brankářku, která miluje ukázat se v nejlepším světle před zraky diváků a spoluhráčů, jsou trumfy na vaší straně. A to jsme měli. První nájezd proměnila Ema Skalíková. Aneta Fryčová v naší bráně předvedla možné a i nemožné zákroky a soupeřky byly na ní krátké.  Turnaj jsme vyhráli po šesté v řadě a tím jsme si zajistili první místo v soutěži již nyní. Holky gratulujeme a už se těšíme na závěrečnou Plzeň.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Členská sekce
Postupně přecházíme na nový komunikační kanál - členskou sekci. Přihlašovací údaje byste měli mít na emailu, žádáme vás o přihlášení.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery